Blog

Σωματική άσκηση και Ψυχολογία

Η Σωματική άσκηση σύμφωνα  με πολλές έρευνες έχει δείξει πως αυξάνει την ψυχική ευεξία. Επιπρόσθετα, έχει παρατηρηθεί βελτίωση της πνευματικής οξυδέρκειας  με τη συχνή και σωστή σωματική άσκηση, αλλά και μείωση του άγχους και των επιπέδων της κατάθλιψης. Λόγω του ότι η γυμναστική ενισχύει την ψυχολογία μας, βοηθάει στην καλή διάθεση και στην εκτόνωση του θυμού και των αρνητικών συναισθημάτων.  Ας  μη ξεχνάμε όμως και την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από το άτομο που γυμνάζεται καθώς βλέπει τον εαυτό του να «μεταμορφώνεται» στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του! Η αυτοπεποίθηση αυτή προέρχεται επίσης  από την αίσθηση ότι μπορεί το άτομο να φέρει εις πέρας  το πρόγραμμα άσκησης  φτάνοντας έτσι στην προσωπική ικανοποίηση και σιγουριά πως πλέον τίποτα δεν είναι ανέφικτο.   

   Βρες λοιπόν τον εαυτό σου και ξεκίνα το ταξίδι σου ως προς το να φτάσεις στην δική σου καλύτερη εκδοχή!

  1. Θέσε μικρούς στόχους!  Εάν έχεις βάλει πολύ υψηλά τον πήχη θα σου φαίνεται αδιανόητο να τους επιτεύξεις.  Για αυτό κάνε μικρά και σταθερά βήματα.
  2. Διασκέδασε το! Προσπάθησε να πάρεις και εσύ λίγη ενέργεια από αυτό που κάνεις και απόλαυσέ το . Δες το ως φροντίδα για τον εαυτό σου και όχι σαν αγγαρεία. 
  3. Βρές ένα φίλο/η που θέλει να αρχίσει και ο ίδιος γυμναστική. Θα δεις πως ο ένας θα παρακινεί τον άλλον.
  4. Θα δεις μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία σου και θα αποκτήσεις έναν πιο θετικό τρόπο σκέψης.
  5. Εάν έχεις δυσκολίες με τον ύπνο σου, θα ανήκουν πια στο παρελθόν αφού ο οργανισμός σου θα χαλαρώνει πολύ περισσότερο μετά την γυμναστική. 
  6. Ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου.
  7. Νίκησε τα συμπτώματα κατάθλιψης. 
  8. Σκέψου το επιθυμητό σου αποτέλεσμα!

Μόνο ένα πράγμα κάνει τα όνειρα αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Ο φόβος της αποτυχίας.
Paulo Coelho.

Επιμέλεια
Άννα Μαρία Γουβίτσα
Ψυχολόγος