Πρόληψη

Στόχος του κέντρου μας είναι οι πολίτες να μάθουν την τεράστια σημασία που έχει ο τομέας της Πρόληψης και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη – Φροντίδα Υγείας.

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα έχουν γίνει αναφορές σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Προληπτικής Ιατρικής σε χρόνια νοσήματα όπως είναι ο καρκίνος, που πολλές φορές η εμφάνιση και η εξέλιξή τους κρίνεται αβέβαιη και απρόσμενη.

Βασική προτεραιότητα του κέντρου «Νέμεσις» αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της έγκαιρης διάγνωσης αναφορικά με την νόσο του καρκίνου, αλλά και άλλων χρόνιων νοσημάτων.

Όλοι οι θεραπευτές μας είναι εκπαιδευμένοι και ειδικευμένοι σε ζητήματα πρόληψης και αναλαμβάνουν την ενημέρωση του πληθυσμού που θέλουν να μάθουν για τη νόσο του καρκίνου και για άλλα χρόνια νοσήματα.

Για αυτό το λόγο, η «Νέμεσις» διαθέτει οργανωμένη Ομάδα Ενημέρωσης η οποία έχει ενεργό δράση, διοργανώνοντας πολλαπλά ενημερωτικά προγράμματα, σε μια προσπάθεια προσέγγισης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

  • Σημεία εστίασης των ενημερωτικών προγραμμάτων αποτελούν:
  • Η έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα ζητήματα του καρκίνου και των χρόνιων νοσημάτων (κατανόηση της νόσου, στάδια, εξέλιξη, υποτροπή κ.α.)
  • Η επίτευξη διασύνδεσης του εκάστοτε πληθυσμού με δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.
  • Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις της επιστημονικής ογκολογικής κοινότητας. Όλα τα μέλη ενημερώνονται συνεχώς για όλα τα δεδομένα αναφορικά με καινοτόμες μεθόδους θεραπείας, πρωτοπόρες παρεμβάσεις ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσουν το κοινό με πλούσιο και έγκυρο υλικό.
  • Στο πλαίσιο των Ενημερωτικών προγραμμάτων οργανώνονται:
  • Ομιλίες
  • Καμπάνιες
  • Ημερίδες
  • Στήριξη για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων από Ειδικό Ιατρό και Κοινωνικό Λειτουργό

Για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων του Προγράμματος Ενημέρωσης, το κέντρο μας διαθέτει πλούσιο ενημερωτικό υλικό μέσω της ιστοσελίδας μας, αλλά και όλων των υπόλοιπων κοινωνικών εφαρμογών (social) σε όλα τα επίπεδα δράσης μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν επιθυμείτε να υλοποιηθεί μια ενημερωτική δράση σχετικά με ζητήματα ογκολογίας και χρόνιων νοσημάτων σχετικά με τα θέματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Κάθε ενημερωτική δράση διεξάγεται αφιλοκερδώς όταν πραγματοποιείται στον χώρο που επιθυμείτε εσείς.

‘‘Κάνε το φόβο, έμπνευση για ένα καλύτερο αύριο!!!!’’